O.V. Lounasmaa -laboratorio

O.V. Lounasmaa -laboratorio (OVLL) on yksi Aalto-yliopiston tutkimuksen lippulaivoista.  Laboratoriossa tehtävä tutkimus keskittyy matalien, alle 1K lämpötilojen fysiikkaan ja nanoelektroniikkaan (Low Temperature Laboratory, LTL), sekä ihmisaivojen toiminnan ei-invasiiviseen kuvantamiseen (Brain Research Unit, BRU).  Laboratorion henkilöstö jakaantuu tasan näiden kahden tutkimusalueen välillä.

Laboratoriossa toimii yksi Aalto-yliopiston seitsemästä Suomen Akatemian huippuyksiköstä, Matalien lämpötilojen kvantti-ilmiöiden ja komponenttien huippuyksikkö. Kolme Aalto-yliopisto seitsemästä akatemiaprofessorista työskentelee OVLL:ssä, ja yksi heistä on palkittu myös tieteen akateemikon arvonimellä. Laboratorio hallinnoi kahta Aallon kahden suurta tutkimusinfrastruktuuria, Kylmälaboratoriota ja Aalto Neuroimagingia.

OVLL:n tutkimuspanostukset ovat johtaneet useiden maailmanlaajuisesti kilpailukykyisten spin-off -yritysten syntyyn esim. modernin jäähdytystekniikan, matalien lämpötilojen instrumentiikan sekä ihmisaivojen kuvantamisen aloilla.

Uutiset

Tapahtumat

Näytä lisää